Notícies de Cànoves i Samalús

Amb aquestes paraules us volem dir un fins aviat, un ja ens veurem, un ens trobem a peu del carrer per les lluites socials i locals.

La llengua catalana és l’eix vertebrador dels Països Catalans: uneix els parlants de diferents territoris, tota una comunitat lingüística. Va ser un instrument d’atac i motiu de repressió per a qui la parlava durant el franquisme i altres períodes històrics, però va sobreviure gràcies a la
resistència, la desobediència i la voluntat dels parlants per mantenir-la.

Ens trobem en un context mundial de crisi climàtica, on es comença a notar l’escassetat de les matèries primeres i on les empreses de l’oligopoli elèctric juguen al joc de l’especulació escalant els preus de l’electricitat per augmentar el seu benefici privat, amb el beneplàcit dels governs, rebent ajuts públics per verdejar les seves marques malmetent el territori com a Samalús. No volen canviar res per seguir mantenint la clau de l’aixeta. Mentrestant, som nosaltres les que, com sempre, n’acabem pagant les conseqüències.

Surto de casa carregat de bosses, plàstic, paper, residus i orgànic... Us sabeu el final de la història? No va de mascaretes, ni de la COVID-19 sinó de necessitats que ja fa massa temps que estan mal cobertes. Contenidors plens i bruts. Un matalàs o una nevera, el
plàstic amb els residus i els cartrons amuntegats fora. Una setmana i una altra. Queixes en qualsevol barri. A molts dels darrers Plens, la pregunta del PSC sobre els contenidors i la neteja sempre cau. Amb raó. I què fan des de l’Ajuntament? Preparar-se la resposta: que si van

El passat ple la CUP de Cànoves i Samalús vam presentar la següent reflexió i preguntes:

La Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat ha admès a tràmit la creació d'un parc solar fotovoltaic de 9,95 hectàrees a Samalús que es situaria prop de la masia de Can Bullícia, entre el Torrent de Sant Margarida i el Sot del Riguer.

En temps de crisi, el feixisme aprofita l'escletxa que li obren (conscientment) les elits econòmiques per escampar el seu missatge de por i odi: por a que de fora vindran, que de casa teva et trauran, la feina et robaran; i per extensió odi a qualsevol col·lectiu susceptible d'aquests crims.

Inicialment cal parlar de la manera en com l'Ajuntament ha presentat aquesta proposta. El 28 de novembre, al final del ple, els vam preguntar si aquesta nova ordenança era fruit d’un anàlisis on hi havien participat les entitats animalistes del municipi. La seva resposta: “No, però ja podran fer les seves al·legacions si ho volen”. Per què no fer una regulació de la mà de les entitats animalistes i especialistes (veterinaris, etòlogues) del poble, de la mà de la pròpia ciutadania? Per què no obrir la política al poble?

Posats a demanar el límit és la utopia.

 

El moment polític ho requereix i ens calen municipis valents, per fer-nos sobirans amb polítiques transformadores.

 

Ahir a la presentació de la nostra llista de candidatura vam presentar també el nostre codi ètic i quins són els principis bàsics pels quals ens regim. 

Aquí el teniu:

Què és això del gènere? Com ens eduquen a nois i noies des de que som petits? Com ens impacta al llarg de la nostra vida? En la nostra identitat? En les nostres relacions?

Quin és el paper que hi juguem les persones adultes? I el professorat?

Pàgines